Wat zijn leuke uitjes in de fryske marren voor kinderen tot 12 jaar
  1. Bezoek het Jopie Huisman Museum: Dit museum in Workum biedt een kijkje in het leven en werk van de beroemde Friese kunstenaar Jopie Huisman. Het heeft interactieve tentoonstellingen en speciale activiteiten voor kinderen.

 

  1. Ga naar het Ir. D.F. Woudagemaal: Dit is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld, gelegen in Lemmer. Kinderen kunnen leren over waterbeheer en de werking van het gemaal tijdens een rondleiding of een speciale kinderroute volgen.

 

  1. Bezoek het Kameleondorp: Gebaseerd op de populaire boekenreeks “De Kameleon” van Hotze de Roos, is er een attractiepark in Terherne dat zich richt op avonturen in en rondom een Friese waterwereld. Kinderen kunnen het dorp verkennen, varen in een bootje en deelnemen aan verschillende activiteiten.

 

  1. Ga naar Sybrandy’s Ontspanningspark: Dit attractiepark in Oudemirdum is speciaal ontworpen voor kinderen tot 12 jaar. Het heeft verschillende attracties, speeltoestellen en een grote speeltuin waar kinderen zich kunnen vermaken.

 

  1. Maak een boottochtje over de Friese meren: De Fryske Marren staat bekend om zijn prachtige meren. Huur een boot of neem deel aan een georganiseerde boottocht om samen met je kinderen te genieten van de natuur en het water.

 

  1. Bezoek een van de kinderboerderijen: Er zijn verschillende kinderboerderijen in de regio waar kinderen dieren kunnen voeren en aaien. Een voorbeeld is kinderboerderij Doniastate in Sint Nicolaasga.

 

  1. Verken de bossen en natuurgebieden: De Fryske Marren heeft mooie bossen en natuurgebieden waar je met je kinderen kunt wandelen, fietsen of picknicken. Het Nationaal Park De Alde Feanen is een aanrader.

 

  1. Ga naar een binnenspeeltuin: Op regenachtige dagen kun je een binnenspeeltuin bezoeken, zoals Speelbos Joure of Ballorig Sneek, waar kinderen kunnen klimmen, glijden en spelen in overdekte speelstructuren.

 

Dit zijn slechts enkele ideeën om je op weg te helpen. Er zijn nog veel meer activiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken in De Fryske Marren. Het is altijd een goed idee om ook de lokale VVV of toeristeninformatie te raadplegen voor actuele evenementen en attracties